A kávés brownie egy szuper süti, amiben két kedvenc, a csoki és a koffein találkozik. De vigyázat, könnyen rá lehet kattanni, annyira finom!
Hozzávalók:
Száraz hozzávalók
- 80 g zabliszt
- 50 g kókuszvirág- vagy datolyacukor
- 20 g kakaópor
- 15 g tápióka keményítő
- 1 marék Pekándió
- 1 marék Viblance Chocolate coffee granola
- 1/2 tk sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- csipet só
Nedves hozzávalók
- 110 ml kávé
- 70 g olvasztott étcsokoládé
- 60 g mandula- vagy mogyoróvaj
- 60 g almaszósz
- 15 ml citromlé
- 1 adag lenmagtojás (1ek lenmagtöret + 3ek forró víz)
Opcionális
- 1 marék csokicsepp
- vanília fagyi
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük és alaposan összekeverjük.
Elkészítjük a lenmagtojást: a lenmagtöretre rákanalazzuk a forró vízet és állni hagyjuk pár percig, vagy amíg kocsonyás állagú nem lesz.
A száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a nedveseket is, és mindent alaposan összekeverünk.
Beleszórjuk a csoki cseppeket és az apróra tört pekándiót is, elkeverjük majd egy kisebb méretű sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
Sütőtől függően 20-25 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
Ha kicsit kihűlt, szeleteljük és egy gombóc fagyival tálaljuk, ne felejtsünk el szórni rá Viblance Chocolate coffee granolát és szolgáljunk fel mellé egy habos kávét is, hogy teljes legyen a kávés élmény.