A rizst többször mossuk át, csepegtessük le. Egy edényben hevítsünk 3 evőkanál olajat, pár perc alatt pirítsuk meg rajta, majd öntsük fel másfélszeres mennyiségű sós, forró vízzel. Forraljuk fel és takaréklángon 15-20 perc alatt gőzöljük ki.
Zárjuk el a lángot, és hagyjuk állni lefedve. Eközben egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk 2 evőkanál olajat, borítsuk rá
a hagymát, pirítsuk 4-5 percig. Reszeljük rá a fokhagymát és a gyömbért, adjuk hozzá a chilit, paradicsompürét, és pirítsuk további 1 percig. Forgassuk hozzá a tofut, öntsünk alá 1 dl vizet, és 12-13 percig fedő alatt pároljuk készre.
A mogyoró kétharmadát pürésítsük össze a kókusztejjel, maid öntsük a tofura, és forraljuk össze. Igény szerint szójaszósszal, lime lével ízesíthetjük. Tálaláskor szórjuk meg friss korianderrel és tört mogyoróval.