2024. május 5.
Kókusztejes tofu
Hozzávalók:
- 5 evőkanál Biogold Omega 3-6 étolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- zöld chilipaprika ízlés szerint
- 1 teáskanál Alce Nero Bio paradicsompüré
- 1 csomag Toffini Natúr Tofu
- 3 dl Aroy-D kókusztej
- 30 dkg Mogyi pirított sós földimogyoró
- 3 evőkanál világos szójaszósz
- 20 dkg Natura basmati rizs
- 1/2 lime leve
- a tálaláshoz friss koriander
Elkészítés:
A rizst többször mossuk át, csepegtessük le. Egy edényben hevítsünk 3 evőkanál olajat, pár perc alatt pirítsuk meg rajta, majd öntsük fel másfélszeres mennyiségű sós, forró vízzel. Forraljuk fel és takaréklángon 15-20 perc alatt gőzöljük ki.
Zárjuk el a lángot, és hagyjuk állni lefedve. Eközben egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk 2 evőkanál olajat, borítsuk rá
a hagymát, pirítsuk 4-5 percig. Reszeljük rá a fokhagymát és a gyömbért, adjuk hozzá a chilit, paradicsompürét, és pirítsuk további 1 percig. Forgassuk hozzá a tofut, öntsünk alá 1 dl vizet, és 12-13 percig fedő alatt pároljuk készre.
A mogyoró kétharmadát pürésítsük össze a kókusztejjel, maid öntsük a tofura, és forraljuk össze. Igény szerint szójaszósszal, lime lével ízesíthetjük. Tálaláskor szórjuk meg friss korianderrel és tört mogyoróval.
Nyers kivitorta
Hozzávalók
- 80 g Naturfood kesudió
- 3 szem kivi (kb. 150 g)
- 40 g TrendaVit kókuszolaj
- 50 g Biorganik Bio agave szirup
- 100 ml Aroy-D kókuszkrém
- (kemény része)
- 120 g Kalfia datolya (magozott)
- 35 g TrendaVit kókuszolaj
- 40 g Biorganic Bio kókuszreszelék
- 10 g Love Diet mandulaliszt
A díszítéshez:
- kivi es virágpor
Elkészítés:
Áztassuk be a kesut és a datolyát pár órával azelőtt, hogy dolgoznánk velük, majd felhasználás előtt öntsük le róluk a vizet. Botmixer segítségével pürésítsük a datolyát, majd adjuk hozzá a kókuszolajat, a kókuszreszeléket es a mandulalisztet. Kanalazzuk a masszát egy sütőpapírral kibélelt 18 cm-es kapcsos tortaforma aljára, és kézzel lapítsuk el. Akkor jó a massza, ha szépen összeragad, es egységes alapot képez a tortaforma alján.
Ezután botmixer segítségével pürésítsük a kesudiót, majd öntsük hozzá a meghámozott és felkockázott kivit, a folyékony kókuszolajat, az agavét, a kókusztejszínt, és dolgozzuk őket össze, míg egynemű krém nem lesz belőlük. Öntsük rá a datolyás rétegre, és tegyük hűtőbe pár órára.
Ha valami miatt nem szilárdul meg elég szépen a krém, akkor fagyasztóba is tehetjük. Ízlés szerint díszítsük kivivel és virágporral a tetejét.