HÓNAP MENÜJE - JÚNIUS

2024. június 7.

Tonhalas-borsós kuszkusz

Hozzávalók:

  • 40 g hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. Bertolli olívaolaj
  • 100 g Globus bio zöldborsó konzerv
  • 1 ek Erdészné curry por
  • 300 ml zöldségalaplé (Rapunzel bio zöldségleveskockából)
  • 30 ml Biorganik bio citromlé
  • 120 g Twist tonhaltörzs natúr lében
  • só, bors
  • 100 g Natura kuszkusz
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés:

A finomra aprított hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a borsót, és még 1 percig pirítjuk. Ezután rátesszük a curryt, a zöldségalaplevet és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a tonhalat és a kuszkuszt, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet. Végül belekeverjük az aprított petrezselymet is, és tálaljuk.

Ribizlis crumble

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg Eden Premium barna rizsliszt
  • 5 dkg Love Diet mandulaliszt
  • 5 dkg Naturfood szeletelt mandula
  • 10 dkg Love Diet barna nádcukor
  • 10 dkg Koko kókuszmargarin
  • ½ Naturmind vaníliarúd magja
  • ½ Lakshmy kávéskanál fahéj

A gyümölcsös részhez:

  • 40 dkg ribizli
  • Lakshmy őrölt fahéj
  • Lakshmy őrölt gyömbér

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat összemorzsoljuk. Fontos, hogy ne gyúrjuk, épp csak összeállítsuk. Egy kivajazott 28 centis piteformába szórjuk a tészta felét, kicsit lenyomkodjuk. Rászórjuk a fűszeres ribizlit, majd a tetejére morzsoljuk a tészta másik felét. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Akkor lesz jó, ha a gyümölcs elkezd oldalt „bugyborékolni”.