Tonhalas-borsós kuszkusz
Hozzávalók:
- 40 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. Bertolli olívaolaj
- 100 g Globus bio zöldborsó konzerv
- 1 ek Erdészné curry por
- 300 ml zöldségalaplé (Rapunzel bio zöldségleveskockából)
- 30 ml Biorganik bio citromlé
- 120 g Twist tonhaltörzs natúr lében
- só, bors
- 100 g Natura kuszkusz
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
A finomra aprított hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a borsót, és még 1 percig pirítjuk. Ezután rátesszük a curryt, a zöldségalaplevet és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a tonhalat és a kuszkuszt, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet. Végül belekeverjük az aprított petrezselymet is, és tálaljuk.
Ribizlis crumble
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg Eden Premium barna rizsliszt
- 5 dkg Love Diet mandulaliszt
- 5 dkg Naturfood szeletelt mandula
- 10 dkg Love Diet barna nádcukor
- 10 dkg Koko kókuszmargarin
- ½ Naturmind vaníliarúd magja
- ½ Lakshmy kávéskanál fahéj
A gyümölcsös részhez:
- 40 dkg ribizli
- Lakshmy őrölt fahéj
- Lakshmy őrölt gyömbér
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összemorzsoljuk. Fontos, hogy ne gyúrjuk, épp csak összeállítsuk. Egy kivajazott 28 centis piteformába szórjuk a tészta felét, kicsit lenyomkodjuk. Rászórjuk a fűszeres ribizlit, majd a tetejére morzsoljuk a tészta másik felét. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Akkor lesz jó, ha a gyümölcs elkezd oldalt „bugyborékolni”.