Gluténmentes lángos
Hozzávalók (kb. 10 db):
Tésztához
- 50 dkg Bake Free Lángos-Fánk gluténmentes lisztkeverék
- 1 csomag Haas instant élesztő gluténmentes
- 1 tk Natura nándcukor aranybarna
- 2 tk TrendaVit Himalája só
- 1 ek Biogold bio napraforgó olaj
- 5 dl langyos víz
Feltéthez
- Dr. Oetker Creme Vega vegaföl ízlés szerint
- Violife növényi sajtkészítmény natúr ízlés szerint
Elkészítés:
2 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk a porélesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, majd beleöntjük az élesztős vizet. Ezután apránként adagoljuk hozzá a többi vizet, amíg nokedliszerű állagot nem kapunk. Robotgéppel összedolgozzuk, és amikor már összeállt a tészta, beleöntjük az olajat is.
Kb. 5 percig dagasztjuk a robotgéppel, majd letakarva 45 percig kelesztjük. Miután megkelt a tészta, olajos kézzel gombócokat készítünk, és óvatosan ellapogatjuk. Ezután forró olajban kisütjük a tészta mindkét oldalát. Ízlés szerint tehetünk rá vegafölt, illetve növényi sajtkészítményt
Vegán panna cotta
Hozzávalók:
- 4 dl Delcoco kókusztejszín
- 4 dl Koko kókusztejital Super
- 8 dkg Natura nádcukor aranybarna
- 2 kk Provega vegán zselatin (agar-agar)
- 1 db vaníliarúd kikapart magja
A tetejére
- friss gyümölcs vagy gyümölcslekvár
Elkészítés:
A kókuszkrémet és a kókusztejet összeöntjük, 1 dl kivételével lábosba tesszük, hozzáadjuk a nádcukrot és feltesszük forralni. Közben a maradék egy dl tejben elkeverjük a vegán zselatint. Ha forr a tej, habverővel belekeverjük a vegán zselatinos kókusztejet, még 2 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kikapart vaníliát, és négy kerek porcelántálba öntjük.
Szilárdulásig a hűtőszekrénybe rakjuk. Amikor megszilárdult, máris tálalhatjuk. Ha nem öntöttük fel teljesen a tálkát, a tetejére is halmozhatjuk a gyümölcsöt. A másik megoldás, hogy forró vizet folyatunk a tálka aljára, s így könnyedén kicsúszik belőle a panna cotta. Ebben az esetben kistányérra tesszük, és így díszítjük.