Borsófasírt mártogatóssal
Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 250 g Globus bio zöldborsó konzerv
- 1 db hagyma
- 2 tk. fokhagyma granulátum
- 1 tk. Bertolli olívaolaj
- 1 tk. Greenmark bio bazsalikom
- 140 g Greenmark csicseriborsóliszt
- 1 tk. Haas gluténmentes sütőpor
Mártogatóshoz:
- 245 g Joya bio szójaghurt
- 2 ek. Biorganik bio citromlé
- fokhagyma granulátum
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A borsó konzervet csepegtessük le, közben hámozzuk meg a hagymást és vágjuk kockára. Az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát. Ha üvegesre párolódott a hagyma, adjuk hozzá a fokhagymát. Pürésítsük a párolt hagymát a borsóval, bazsalikommal, sóval és borssal.
Keverjük össze a pürét a csicseriborsóliszttel és a sütőporral. Formázzunk kis fasírokat a tésztából. Ezután tegyük a fasírokat sütőpapírral bélelt sütőtálcára, és süssük őket kb. 15 percig. Félidőben forgassuk át őket. Eközben készítsük el a mártogatóst.
A szójaghurtot keverjük össze a fokhagymával, citromlével, sóval és borssal.
Mogyoróvajas cookie
Hozzávalók:
- 2 db banán
- 15 g Schogetten étcsokoládé
- 60 g Natur Tanya vegán fehérjepor
- 85 g Naturmind gluténmentes zabpehely
- 40 g Valentines mogyoróvaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Hámozzuk meg a banánt, és törjük össze villával, majd aprítsuk fel a csokoládét. Egy robotgép segítségével keverjük össze az összes hozzávalót. Készítsünk a tésztából kis labdákat a kezünkkel, majd helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára, ezután lapítsuk ki mindegyiket.
Süssük kb. 12 percig, amíg aranybarna nem lesz. Ha kivettük a sütőből, azonnal fogyasztható.