2024. november 4.
Hozzávalók
3 ek chia mag
150 ml kávé
csipet só
2 ek juharszirup
50 ml kókuszkrém
100 g Viblance Csokivarázs szuperkása
200 ml forró növényi ital
Pár evőkanál kókuszjoghurt
1 marék Viblance Chocolate coffee granola
Elkészítés
- A chia magokat összekeverjük a kávéval, a juharsziruppal és a sóval, majd hozzá keverhetjük a kókuszkrémet is, és addig pihentetjük, amíg a chia magok megszívják magukat és pudingos állagúvá változik a keverék. (Ez eltarthat egy darabig, így érdemes akár előtte este elkészíteni ezt a részét a receptnek)
- A Csokivarázs szuperkását kikeverjük a forró növényi itallal, és hagyjuk besűrűsödni, néhányszor át lehet keverni, vagy rá lehet melegíteni, ha nehezen sűrűsödne.
- Összeállítjuk a pohárkrémet: a pohár aljára kanalazunk a Csokivarázs kásából, majd jöhet rá pár kanál chia mag, ezt követi a kókuszjoghurt (ízlés szerint lehet előtte egy kis juharszirupot keverni a joghurtba, ha édesebben szeretjük) majd szórjuk meg Chocolate coffee granolával.
- Ehetjük azonnal, vagy betehetjük a hűtőbe reggelre, akkor még finomabb lesz, mert összeérnek az ízei, de ez esetben a granolát csak fogyasztás előtt szórjuk rá.