Choco-chia coffee puding

2024. november 4.

Hozzávalók:

  • 3 ek chia mag
  • 150 ml kávé
  • csipet
  • 2 ek juharszirup
  • 50 ml kókuszkrém
  • 100 g Viblance Csokivarázs szuperkása
  • 200 ml forró növényi ital
  • pár evőkanál kókuszjoghurt
  • 1 marék Viblance Chocolate coffee granola

Elkészítés:

  1. A chia magokat összekeverjük a kávéval, a juharsziruppal és a sóval, majd hozzá keverhetjük a kókuszkrémet is, és addig pihentetjük, amíg a chia magok megszívják magukat és pudingos állagúvá változik a keverék. (Ez eltarthat egy darabig, így érdemes akár előtte este elkészíteni ezt a részét a receptnek)
  2. A Csokivarázs szuperkását kikeverjük a forró növényi itallal, és hagyjuk besűrűsödni, néhányszor át lehet keverni, vagy rá lehet melegíteni, ha nehezen sűrűsödne.
  3. Összeállítjuk a pohárkrémet: a pohár aljára kanalazunk a Csokivarázs kásából, majd jöhet rá pár kanál chia mag, ezt követi a kókuszjoghurt (ízlés szerint lehet előtte egy kis juharszirupot keverni a joghurtba, ha édesebben szeretjük) majd szórjuk meg Chocolate coffee granolával.
  4. Ehetjük azonnal, vagy betehetjük a hűtőbe reggelre, akkor még finomabb lesz, mert összeérnek az ízei, de ez esetben a granolát csak fogyasztás előtt szórjuk rá.