


Hamis, gombás egybefasírt
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb, piros húsú paprika
- 2 ek. Dénes Natura lenmagpehely (őrölt)
- 2 doboz Globus Vital vörösbab (konzerv, nettó súly kb. 50 dkg)
- 50 dkg barna csiperkegomba
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek. Solio hidegen sajtolt napraforgó étolaj
- 5-5 szál finomra vágott kakukkfű és petrezselyem
- 5 dkg OM Bergkäse reszelt sajt
- 3 ek. Biopont gluténmentes panírmorzsa
- 2 ek. Aranyfácán sűrített paradicsom
- 1 ek. Kikkoman szójaszós
A tálaláshoz:
- friss zöldfélék,ízlés szerint
Elkészítés:

Gluténmentes csörögefánk
Hozzávalók:
- 2 db egész tojás
- 3 dkg Biorganik bio nádcukor
- 3 cl Szilas Kingston rum aroma
- csipet Naturmind himalaya kristálysó
- késhegynyi Love Diet étkezési szódabikarbóna
- 1 dl Zöldfarm bio tejföl
- 35-40 dkg Bonetta gluténmentes rizsliszt
- Solio hidegen sajtolt napraforgó étolaj a sütéshez
Elkészítés:
gy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a rumot, a tejfölt, végül a sót és a szódabikarbónát. Addig keverjük, míg össze nem állnak a hozzávalók. Ezután adjunk hozzá annyi rizslisztet, hogy jól gyúrható, gyenge tésztát kapjunk. Enyhe lisztes deszkán, sodrófával nyújtsuk ki a tésztát kb. 5 mm vastagra. Vágjunk a kinyújtott tésztából rombusz alakokat, középen vágjunk egy kis rést, és az egyik sarkát fűzzük át a résen.
Forrósítsuk fel olajat és süssük aranybarnára a fánkokat, figyeljünk, hogy ne égjenek meg. Hamar átsülnek, így szűrőkanál segítségével vegyük ki őket az olajból.
Ha kissé meghűltek a kisült csörögefánkok, porcukorral megszórva vagy lekvárral is tálalhatjuk őket.