A Hónap Menüje - Május 2025

2025. május 5.

Tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg Economike Tricolor orsó tészta gluténmentes
  • 10 dkg Queen of Peas vegán rúd natúr gluténmentes
  • 1 doboz Globus csicseriborsó
  • 2 ek Natural tahini
  • 15 dkg vegyes saláta
  • 10 dkg Tv paprika
  • 20 dkg cukkini
  • 1 dl Fino Vegajó vegaföl
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint zöldfűszerek

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. Közben a cukkinit és a paprikát megmossuk és előbbit lereszeljük, utóbbit pedig daraboljuk. A vegán rudat is felvágjuk. Ezután a csicseriborsót botmixerrel pépesítjük, hozzákeverjük a tahinit és a növényi tejfölt.
Egy tálba tesszük a cukkinit, paprikát, salátát, vegán rudat és sózzuk, fűszerezzük, összekeverjük. Hozzáadjuk a csicseriborsós keveréket, majd pedig a tésztát és alaposan összekeverjük. Végül tálaljuk.

Linzer

Hozzávalók:

  • 35 dkg Schär lisztkeverék Mix C gluténmentes
  • 20 dkg Koko kókuszmargarin
  • 15 dkg TrendaVit Eritrit
  • 1 kk reszelt citromhéj

Töltelék:

  • Naked Noble vegán étcsokoládékrém málna
  • Premium Natura liofilizált eper

Elkészítés:

A lisztet, az édesítőt (porállagú), reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, összekeverjük.
Ezután hozzádolgozzuk a margarint. Enyhén lisztes felületen átgyúrjuk, kinyújtjuk és szaggatjuk. Majd egy – egy teli kis karikába lyukat szaggatunk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor a csokikrémmel és liofilizált eperrel megtöltjük.
Ízlés szerint porédesítővel megszórva tálaljuk.