Válogass 100%-ban növényi alapú termékeink közül!

A rengeteg ünnepi fogás után mindannyiunknak jól esik egy kicsit könnyedebb ételeket fogyasztani. Próbáld ki az Alpro cukormentes, 100%-ban növényi alapú, vegán, és természetes módon laktózmentes mandula-, kókusz-, zab vagy szójaitalait, melyek kitűnő hozzávalói lehetnek akár egy könnyed desszertnek is.

 

Inspirációnak hoztunk egy rizspuding receptet!

 

Hozzávalók

100g rizs

1l Alpro cukormentes mandulaital

2tk mandulakivonat

100ml Alpro natúr szójagurt

Tálaláshoz:

200g gyümölcskompót és 25g pirított mandula vagy fagyasztott gyümölcsmix felolvasztva (vagy friss eper, áfonya és málna keveréke)

1 narancs héja és leve

2tk juharszirup

 

Tálaláshoz:

200g gyümölcskompót és 25g pirított mandula vagy fagyasztott gyümölcsmix felolvasztva (vagy friss eper, áfonya és málna keveréke)

1 narancs héja és leve

2tk juharszirup

 

Elkészítés

  1. Öntsük bele a rizst egy közepes méretű serpenyőbe az Alpro cukormentes mandulaitallal és a mandulakivonattal, és főzzük közepes lángon 30 percig. Néha keverjük meg, csak, hogy ne álljon össze
  2. Kóstolással bizonyosodjunk meg róla, hogy a rizs kellőképpen megfőtt, de még éppen bele lehet „harapni”. Ha kocsonyás, de kissé krémes, akkor tökéletes az állaga.
  3. Hagyjuk hűlni 5 percig, aztán keverjük hozzá az Alpro szójagurtot
  4. Tálaljuk a gyümölcskompóttal hidegen vagy melegen, mindkét formában ínycsiklandó lesz!

 

Gyümölcskompót elkészítése:

Fagyasztott gyümölcsökkel: Tegyük az összes gyümölcsöt egy serpenyőbe, és kezdjük el közepes lángon főzni, kevergessük, amíg összeáll, és egy szép, fényes, lekváros szószt kapunk.

Friss gyümölcsökkel: Aprítsuk fel a gyümölcsöket egy turmixgépben vagy egy botmixerrel. Aztán melegítsük fel a juharszirupot, a narancs héját és levét, és keverjük amíg sűrű és fényes nem lesz.