A rengeteg ünnepi fogás után mindannyiunknak jól esik egy kicsit könnyedebb ételeket fogyasztani. Próbáld ki az Alpro cukormentes, 100%-ban növényi alapú, vegán, és természetes módon laktózmentes mandula-, kókusz-, zab vagy szójaitalait, melyek kitűnő hozzávalói lehetnek akár egy könnyed desszertnek is.
Inspirációnak hoztunk egy rizspuding receptet!
Hozzávalók
100g rizs
1l Alpro cukormentes mandulaital
2tk mandulakivonat
100ml Alpro natúr szójagurt
Tálaláshoz:
200g gyümölcskompót és 25g pirított mandula vagy fagyasztott gyümölcsmix felolvasztva (vagy friss eper, áfonya és málna keveréke)
1 narancs héja és leve
2tk juharszirup
Tálaláshoz:
200g gyümölcskompót és 25g pirított mandula vagy fagyasztott gyümölcsmix felolvasztva (vagy friss eper, áfonya és málna keveréke)
1 narancs héja és leve
2tk juharszirup
Elkészítés
- Öntsük bele a rizst egy közepes méretű serpenyőbe az Alpro cukormentes mandulaitallal és a mandulakivonattal, és főzzük közepes lángon 30 percig. Néha keverjük meg, csak, hogy ne álljon össze
- Kóstolással bizonyosodjunk meg róla, hogy a rizs kellőképpen megfőtt, de még éppen bele lehet „harapni”. Ha kocsonyás, de kissé krémes, akkor tökéletes az állaga.
- Hagyjuk hűlni 5 percig, aztán keverjük hozzá az Alpro szójagurtot
- Tálaljuk a gyümölcskompóttal hidegen vagy melegen, mindkét formában ínycsiklandó lesz!
Gyümölcskompót elkészítése:
Fagyasztott gyümölcsökkel: Tegyük az összes gyümölcsöt egy serpenyőbe, és kezdjük el közepes lángon főzni, kevergessük, amíg összeáll, és egy szép, fényes, lekváros szószt kapunk.
Friss gyümölcsökkel: Aprítsuk fel a gyümölcsöket egy turmixgépben vagy egy botmixerrel. Aztán melegítsük fel a juharszirupot, a narancs héját és levét, és keverjük amíg sűrű és fényes nem lesz.