Nassolnál valami finomat és odavagy a sós ropogtatnivalókért? Akkor válaszd a Biopont kölesgolyókat!

Nassolni jó!

A nassolásról általában az egészségtelen chipsek, hizlaló ételek és a nem kívánt plusz kilók jutnak eszünkbe, pedig ha odafigyelünk a mértékletességre és arra, hogy az egészségesebb alternatívákat válasszuk, ez az előre be nem tervezett étkezés pozitív hatással lehet a testünkre és a lelkünkre egyaránt. Az evés ugyanis önmagában oldja a feszültséget, segít az ellazulásban és örömérzettel tölt el. Különösen előnyös, ha valamilyen ropogós finomságot választunk, mert a ropogtatással együtt járó ritmikus szájmozgás kifejezetten megnyugtató tevékenység.

 

 

 

Természetesen nem mindegy azonban, hogy mit és mennyit nassolunk. Az őszi-téli időszakban – amikor egyébként is nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a vitaminraktáraink feltöltésére – a hagyományos nassolnivalók mellett érdemes többféle olajos magvat, aszalt gyümölcsöket és ezek mixjeit is fogyasztani. Néhanapján persze inkább a sós, fűszeres ízeket kívánjuk meg.

 

Nassolni ráadásul nem csak mi felnőttek, hanem a gyerekek is imádnak, de szülőként sokszor fejtörést okoz, hogy mi legyen a gyerekek első ropogtatnivalója, mit csomagoljunk a bölcsibe, oviba és iskolába a legkisebbeknek. Fontos, hogy már ebben a korban megtanítsuk őket az egészségtudatosságra és a nassolás terén is igyekezzünk nekik megmutatni, hogy a mesterséges ízek helyett milyen finom, mégis egészséges opciók vannak. Törekedjünk rá, hogy mindig csomagoljunk nekik friss zöldségeket, gyümölcsöket és biztosítsuk számukra a bőséges folyadék-bevitelt. Emellett biztosan örülni fognak, ha ropogós finomságokkal is színesítjük az uzsonnásdoboz tartalmát.

 

A Biopont kölesgolyó például remek választás – nem csak gyerekek, hanem felnőttek számára is -, mivel amellett, hogy finom, maga a köles értékes tápanyagokkal és vitaminokkal van tele. Kiváló magnézium és B6-vitamin forrás, de fehérjékben is igen gazdag. Magas rosttartalmának köszönhetően pedig könnyen emészthető és elősegíti a kellemes telítettség érzését. Emellett érdemes tudni róla, hogy segít a szervezet lúgosításában, valamint kiváló antioxidáns. Nem tartalmaz glutént, így akkor is érdemes belőle néhány csomaggal otthon tartani, ha gluténérzékeny vendégeket várunk.

 

A klasszikus enyhén sós mellett az egyik legnépszerűbb a mogyorós kölesgolyó. Az igazán karakteres, fűszeres ízek kedvelőinek azonban mindenképpen ajánljuk, hogy megkóstolják az olyan különleges ízesítéseket is, mint a BBQ, magyaros és sajtos-hagymás.

 

Ha kedvet kaptál egy kis nassolásra, már csak a kérdés, hogy neked melyik kölesgolyó lesz a kedvenced!