Töltse fel vitaminraktárait 100%-ban természetes bio zöldség- és gyümölcslevekkel a Bioponttól!

 

Évről évre tapasztaljuk, hogy az évszakok szinte egyik napról a másikra váltják egymást majdhogy nem átmenet nélkül, az ehhez való alkalmazkodás azonban nem könnyű feladat szervezetünk számára. A kellemes őszi idő után amint beköszöntenek a hűvös és zord téli napok, egyre kevesebb időt töltünk a friss levegőn, valamint ritkábban mozgunk. Arról nem is beszélve, hogy a korai sötétedés miatt nő a szervezetünk melatonin szintje, így hamarabb elálmosodunk, de mivel délutánra még sok teendő marad, kevésbé tudjuk magunkat kipihenni.

Mindezt olykor nehezebben emészthető ételekkel és mindenféle édességekkel próbáljuk kompenzálni, ezek azonban elnehezítenek, és még fáradékonyabbá tesznek. Szervezetünk igyekszik alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, ugyanakkor mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy növeljük ellenálló képességünket.

Az egyik legfontosabb, hogy ne hagyjuk legyengülni immunrendszerünket a téli időszakban sem. Ilyenkor a legtöbbször jobban esik egy meleg, puha takaróval bekuckózni otthon, ezért nehezebben szánjuk rá magunkat a sportra, mégis fontos, hogy beiktassuk a napirendünkbe a rendszeres testmozgást. Az ünnepek alatt általában néhány kiló plusz súlyt is felszedünk, pedig a kiegyensúlyozott és változatos étrend tartása ezekben a hónapokban is létfontosságú. Emellett fontos, hogy pihenjünk eleget és továbbra se feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről.

Természetesen nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a legjobb a friss, szezonális zöldségek és gyümölcsök fogyasztása. Tavasszal és nyáron könnyedén hozzá is juthatunk ezekhez akár saját kertünkből, télen viszont ez már komolyabb kihívással jár. Köztudott, ha napi szinten többféle színű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, azzal a szervezetünk számára alapvető vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és antioxidánsokat juttathatunk be, melyekre nagy szükségünk van. A téli hónapok alatt, mindezt ugyanúgy megtehetjük ízletes, kiváló minőségű zöldség- és gyümölcslevekkel, amik nem mellesleg a szükséges folyadékmennyiség beviteléhez is hozzájárulnak.

Mivel télen mi magunk nem tudjuk elkészíteni, jó hír, hogy manapság készen is könnyedén be tudjuk szerezni ezeket a termékeket. Az üvegpalackokban kapható leveket pedig akár magunkkal is vihetjük napközben. Érdemes vásárlásnál az olyan ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokból készült termékeket választani, mint például a Biopont kínálatában szereplő zöldség- és gyümölcslevek, amelyek 750 ml-es kiszerelésben kaphatók. A színes választékban mindenki könnyedén megtalálhatja a kedvére valót. A gyümölcsök kedvelői számára remek választás a különlegesen finom alma-mangó lé, illetve a reggeli gyümölcslé répalével. Míg a cékla- és répalevet – amelyeket érdemes akár egymással keverve is fogyasztani -, valamint a többféle ízletes zöldséget tartalmazó vegyes zöldséglevet és a fűszeres zöldségkoktélt a zöldség rajongók figyelmébe ajánljuk.