Tiszta ruhák – környezettudatosan, avagy milyen a jó „zöld” mosószer?

 

 

A környezetvédők és a szakemberek régóta kongatják a vészharangokat a klímaváltozással kapcsolatosan. Egyértelmű, hogy lassan visszafordíthatatlan lesz a változás. Ön is szeretne tenni a környezetünkért? Ha csak egy kicsivel jobban odafigyelünk, átgondoltan, tudatosan, kis lépésekkel változtatunk szokásainkon, jelentősen csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat.

Elsőként cseréljük mosószerünket környezetbarát termékekre, válasszuk a mosódiót a vegyi anyagoktól terhelt mosószerek alternatívájaként!

 

Mosódió? Az micsoda?

Ezt a kérdést már egyre ritkábban teszik fel Az Ázsiában honos szappanfa diószerű terméshéja felületaktív anyagot, szaponint tartalmaz, mely vízzel érintkezve hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket, azaz remek természetes tisztítószer. A mosódió növényi eredetű, vegyszermentes, bőrbarát, 100%-ban természetes, lebomló, környezetkímélő, gazdaságos és hatékony mosó- és tisztítószer. A mosódió mindezen jó tulajdonságaiból kiindulva fejlesztettük ki a Dr.M mosódió termékcsaládot.

 

A környezetbarát választás

A Dr.M folyékony mosódió kiaknázza a szemes mosódió termés környezetbarát tulajdonságait. Klór- és foszfátmentes, nem tartalmaz szilikonolaj-származékokat, összetevői lebomlanak a környezetben. Könnyedén és kényelmesen használható gépi és kézi mosásra egyaránt. A gazdaságosság érdekében a 1,5 literes kiszerelések akár 50 mosásra elegendők! Ha szívesen kipróbálnád a finom, valódi illóolajat tartalmazó termékeket, úgy az illatmentes változat mellett levendula és narancs illóolajos közül választhatsz.

A mosódióval színes és fehér ruhákat egyaránt moshatunk, de egy alapvető szabályra figyeljünk, ha elégedettek szeretnénk lenni a végeredménnyel: fehér mosáshoz mindig használjunk fehérítő adalékot vagy oxigénes fehérítőt, mivel a mosódió tisztít, de nem fehérít.

Ha illatosítani szeretnénk a ruhákat, használjunk mosóparfümöt textilöblítő helyett. A friss és harmatcsepp illatban elérhető Dr.M Mosóparfüm gazdaságos, mindössze néhány csepp elegendő mosásonként, ugyanakkor hosszan tartó illatot kölcsönöz a frissen mosott ruháknak.

 

A Dr.M Mosólabdát a 100%-ban vegyszermentes mosási alternatívaként ajánljuk, akár 1000 mosáshoz elegendő. A mosólabda műanyagból készült, mely szilárd kerámiagolyókat tartalmaz. A Mosólabda hatására a víz felületi feszültsége csökken, így a víz molekulacsoportjai szétválnak. Az így képződött kisebb molekulák könnyebben bejutnak a szövetek legbelső részébe és így tudják eltávolítani onnan a szennyeződéseket.

A mosódiót már a konyhában is használhatjuk, a mosószerek mellett elérhető a mosódió kézi mosogatószer változata, mely a remek zsíroldó hatás mellett növényi glicerinnel védi bőrünket a kiszáradástól. A mosogató gélt 100%-ban újrahasznosítható PET flakonba csomagoltuk, kiemelten figyelve a környezeti szempontokra.

 

A mosódió természetes, környezetkímélő, gazdaságos és működik!

 

Ha háztartásunkban a zöldebb megoldások választását részesítjük előnyben, a Dr.M mosódió termékek használatával jó úton haladunk.