Ragyogó tisztaság a természet erejével! Próbáld ki a Herbow környezetbarát mosó- és mosogatószereit!

 

A Herbow termékek valódi problémákra nyújtanak megoldást. Egyre több allergiás és más típusú megbetegedést okoznak a különböző vegyi mosó- és öblítő szerek. Általában a ruhák 80%-a nem erősen szennyezett, ezért az esetek nagy részében nincs szükség a vegyi mosószerekkel végzett mosásra. Közepesen szennyezett ruháink számára elegendő egy természetes szappan tartalmú mosó aktív anyag, ami kiváló mosóerővel rendelkezik.

Erre kínál megoldást és alternatívát a Herbow termékcsalád, melynek alapja a kíméletes egyedi eljárással készült, természetes mosódió kivonat, melynek kiváló mosóhatását a bio-enzimek mellett növényi és ásványi eredetű anyagok fokozzák. A mosódió szaponin tartalmának és a speciális növényi összetevőknek köszönhetően kíméletesen, mégis hatékonyan varázsolja ragyogóan tisztává, puhává és kellemesen illatossá a ruhákat. Már alacsony mosási hőfokon is kifejti hatását, így energiát is megspórolhatunk vele. Minden típusú mosógéphez és kézi mosáshoz egyaránt ajánljuk.

 

Mi is az a mosódió?

Az indiai mosódió (Sapindus Mukorossi) a szappanfélék családjába tartozó fa termése. Ez a különleges fa a Himalája lábánál őshonos, India és Nepál területén növekszik. A szappanfa termése csonthéjas, a gyümölcsöt egy szilárd külső héj veszi körül, ami bővelkedik szaponinokban. A szaponin egy természetes felületaktív anyag, ami vízzel kölcsönhatásba lépve megköti a zsírokat, szennyeződéseket és nem engedi vissza a textilszálak közé. Így kiválóan alkalmas a ruhák mosására és zsíros edények mosogatására. Emellett számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik:

  • Természetes – a mosódió 100%-osan természetes, nem tartalmaz semmiféle mesterséges vegyi anyagot, ami a szervezetre vagy a környezetre káros hatást gyakorolna
  • Környezetbarát – könnyen lebomlik, nem terheli a környezetet. Érdekessége, hogy olyan fán terem, melyet soha nem permeteznek, mert természetes szaponin tartalmánál fogva távol tartja a kártevőket. Talajvédő tulajdonsággal rendelkezik, és sok oxigént képez, így járulva hozzá Földünk optimális ökológiai rendszeréhez
  • Antibakteriális – fertőtlenítő hatású
  • Hipoallergén – nem irritálja a bőrt. Ideális érzékeny és ekcémás bőrre, és egyéb bőrbetegségekben szenvedők számára (pl. pikkelysömör, neurodermitis). Biztonságosan ajánlható kisbabák ruháinak mosásához.
  • Kíméli a textíliát – a kiváló mosási hatékonyság mellett mégis gyengéd ugyanis nem roncsolja a textilek szerkezetét. Használatával a ruhák hosszabb ideig megőrzik tartásukat és színüket.
  • Gazdaságos – A mosódióhéj többször felhasználható, például 1 darab mosódiós labda 5 mosásra elegendő
  • Újrahasznosítható – Az elhasznált dióhéj komposztálható, a Herbow mosódiós labdához felhasznált cellulóz alapú háló is biológiailag lebomló

A Herbow termékcsalád kínálatában megtalálható az ikonikos forradalmasított szabadalommal rendelkező mosódiós labda, folyékony mosószerek, mosóparfümök, melyek tulajdonképpen öblítő szuperkoncentrátumok, folttisztítók, mosószóda, mosógéptisztító, folyékony kézi és gépi mosogatószerek.